Previous
Next

Racó d'experimentació

L’Atelier, un dels pilars del projecte. Propostes que sovint tenen com a base materials naturals com el fang, la farina, les fulles seques, petxines, pedres o les pinyes i pigments naturals.

Estimulant els 5 sentits, olors, textures, sorolls, colors i sabors… convidant a fer petites reflexions entorn el món que ens envolta i com el percebem.

També és un dels racons per treballar la psicomotricitat fina i la destresa òcul-manual.

•Taules per manipular material de plàstica

•Mur per pintura 

•Taula de llum amb material translúcid

•Taula sensorial i l’obrador de sal

Racó de psicomotricitat

En els matalassos i coixins on els infants salten, rodolen, s´estiren… es mouen en llibertat amb la mirada propera i no directiva de les educadores, experimentant amb la seva autonomia i el límit personal, que ells mateixos regulen.

Material que ofereix experiències i possibilitats de gran riquesa a nivell motriu, pulsions, emocions i d´interacció entre els companys.

•Estructures de fusta Pikler: Rampa i calaix de gateig, el laberint de fusta, espatllera, l’arc balancí, barra d’equilibris.

•Material tou, mòduls d’escuma Acouturier, pilotes de diferents mides, cordes, teles…

Previous
Next
Previous
Next

Racó de joc simbòlic i construccions

És en aquest primera etapa de la criança quan l’infant mitjançant el joc d’imitació comença a desenvolupar el llenguatge, aprén a canalitzar les seves vivències i emocions.

Mitjançant el material desestructurat i figuratiu els nens i nenes creen móns imaginaris i recreen moments i realitats viscudes o somiades. 

Trobem la caseta amb la cuineta i estris per jugar a la vida quotidiana, cotxets i trens de fusta, nines, disfresses…

Racó de la calma

És el racó de bon dia, del joc tranquil, on trobem els contes, les titelles, els instruments i fem música. També és  l’espai per al descans.

Les cançons, les rimes i la música són propostes que utilitzem per relacionar-nos emocionalment amb els infants, alhora que són una valuosa eina que afavoreix la comunicació i el desenvolupament verbal, de l´expressió i el llenguatge.

Per acompanyar les cançons i alguns contes fem servir el instruments, omplint de  riquesa el nostre dia a dia i introduint conceptes musicals com el ritme, la melodia, la tonalitat…

Aquí gaudeixen amb l´adult de les històries, de les imatges i de les converses que es creen entre iguals.

Previous
Next
Español »